Προϊόντα

Τι είναι τα "generic" φάρμακα?

Το "generic" (γενόσημο) είναι ένα φάρμακο που παρασκευάζεται και διανέμεται χωρίς επίσημη ονομασία. Το γενόσημο φάρμακο περιέχει τα ίδια ενεργά συστατικά με την αυθεντική συνταγή. Στις περισσότερες περιπτώσεις, θεωρείται βιολογικά ταυτόσημο με το πρωτότυπο φάρμακο όσον αφορά τις φαρμακοκινητικές και τις φαρμακοδυναμικές του ιδιότητες. Επίσης, τα generics θεωρούνται ισοδύναμα ως προς τη δόση, την απόδοση, το πεδίο εφαρμογής, την ασφάλεια, την αποτελεσματικότητα και την προβλεπόμενη χρήση.

Υπάρχει καμια διαφορά μεταξύ του γενόσημου φαρμάκου και του επίσημου?

Οχι σημαντική. Υπάρχει όμως. Για να κατανοήσετε καλά τις διαφορές μεταξύ τους, ανατρέξτε στον παρακάτω πίνακα: πατήστε εδώ

Γιατί τα "generic" φάρμακα είναι πιο φτηνά από τα γνήσια?

Ο κύριος λόγος της μειωμένης τιμής των γενόσημων φαρμάκων είναι ότι η παραγωγή των generics έχει χαμηλότερο κόστος και επομένως τα φάρμακα μπορούν να προσφερθούν σε χαμηλότερη τιμή χωρίς απώλεια κέρδους.
Οι κατασκευαστές των γενόσημων φαρμάκων έχουν τη δυνατότητα να αποφύγουν πολλά έξοδα που αντιμετωπίζουν οι γνωστές φαρμακευτικές εταιρείες, όπως:  

 • το κόστος της έρευνας και της ανάπτυξης φαρμάκου
 • το κόστος των διαδικασιών έγκρισης φαρμάκου
 • το κόστος του μάρκετινγκ

Από που προέρχονται τα φάρμακα που προσφέρετε?

Τα φάρμακα που προσφέρουμε παράγονται στην Ινδία από γνωστές φαρμακευτικές εταιρείες και αποστέλλονται κατ'ευθείαν από αυτές. Έχουμε αναπτύξει μακροχρόνια συνεργασία με αυτούς τους αξιόπιστους προμηθευτές, με αποτέλεσμα οι πελάτες μας να είναι πάντα ευχαριστημένοι με την ποιότητα των προϊόντων που τους προσφέρουμε. Μπορείτε να δείτε τη λίστα των συνεργαζόμενων προμηθευτών μας, πατώντας εδώ.

Είναι πιστοποιημένα τα φάρμακα που προσφέρετε?

Όλα τα φάρμακα που προσφέρουμε έχουν πιστοποίηση της ινδικής FDA (Food and Drug Administration). Οι κατασκευαστές είναι υποχρεωμένοι να εκτελούν τακτικά τις διαδικασίες ελέγχου κατά την διάρκεια της παραγωγής φαρμάκων καθώς και μετά την ολοκλήρωσή της, έτσι ώστε κάθε φάρμακο να πληρεί τις προδιαγραφές του. Όπως και με τα φάρμακα, τα εργοστάσια κατασκευής φαρμάκων παιρνούν από αυστηρούς ελέχγους της FDA έτσι ώστε να τηρούν τα πρότυπά της.

Ποια η διαφορά μεταξύ των Soft και Regular χαπιών? Εχω παραγγείλει "μαλακές" ταμπλέτες αλλά αυτές που μου ήρθαν είναι σκληρές!

Τα “Soft” και “regular” δεν είναι τύποτε άλλο παρά ονομασίες που χρησιμοποιούνται για τη περιγραφή του τρόπου χρήσης ενός φαρμάκου. Μαλακές ταμπλέτες τοποθετούνται κάτω από τη γλώσσα μέχρι να λιώσουν, ενώ τα κανονικά χάπια καταπίνονται ολόκληρα με νερό. Οσο τα "soft", τόσο και τα "regular" χάπια είναι σε σκληρή μορφή.

Αποστολές προϊόντων

Τι τρόποι αποστολής υπάρχουν?

Υπάρχουν δύο τρόποι αποστολής:

 • Υπηρεσία Courier με δυνατότητα tracking
 • Διεθνές απλό ταχυδρομείο

Σε ποιές χώρες γίνονται αποστολές? Πόσο κοστίζουν? Τι χρόνο παράδοσης έχουν?

Παρακαλώ δείτε τον παρακάτων πίνακα:

Ερωτήσεις Υπηρεσία Trackable Courier Διεθνές Απλό Ταχυδρομείο
Χρόνος παράδοσης 7-9 εργάσιμες μέρες 14-21 μέρες
Εξοδα αποστολής 22,67 € ανά δέμα 7,56 €
Χώρες παράδοσης Δεν είναι διαθέσιμη για τις χώρες:
 • Σουηδία
 • Φινλανδία
 • Αυστρία
 • Βέλγιο
Παγκοσμίως

Πως αποστέλλονται οι παραγγελίες? Θα πρέπει να υπογράψω για το δέμα?

Εάν έχετε επιλέξει την αποστολή με απλό ταχυδρομείο, η παραγγελία σας θα έρθει μέσα σε φάκελο χωρίς καμια ένδειξη για το περιεχόμενό του. Ο φάκελος θα έρθει στο σπίτι σας. Δεν χρειάζεται να υπογράφετε τίποτα. Στην περίπτωση αποστολής με courier, ο παραλήπτης πρέπει να υπογράψει για τον φάκελο. Σε κάθε περίπτωση, οι παραγγελίες αποστέλλονται σε διακρητική συσκευασία. Δεν αναγράφεται πουθενά το τι έχει μέσα. Το όνομά σας καθώς και οποιαδήποτε άλλα προσωπικά στοιχεία δεν θα γνωστοποιηθούν σε καμια περίπτωση. Ο σημαντικότερος στόχος μας είναι να κρατήσουμε απόλυτη εχεμύθεια.

Αν η παραγγελία μου είναι μεγάλη θα μου τη στείλετε σε μία συσκευασία ή θα την αποσπάσετε σε μικρότερες?

Αν η παραγγελία σας αποτελείται από 90 ή περισσότερα χάπια ή αν περιέχει και άλλα φάρμακα, τότε η παραγγελία θα αποσταλεί σε 2 ή 3 φακέλους με διάστημα 7 ημερών το ένα μετά το άλλο για λόγους ασφαλείας.

Τι γίνεται σε περίπτωση που η παραγγελία δεν έρθει μέσα στο χρονικό όριο παράδοσης?

Ο κύριος στόχος μας είναι να μείνετε ευχαριστημένοι από τα προϊόντα και τις υπηρεσίες μας. Σε περίπτωση που η παραγγελία δεν έρθει μέσα στο συμφωνηθέν χρονικό όριο παράδοσης, θα σας την ξαναστείλουμε εντελώς δωρεάν ή θα την αποζημιώσουμε χρηματικά!

Παραγγελίες

Είναι ασφαλής η ιστοσελίδα σας?

Εχεμύθεια

Ολα τα στοιχεία που μας δίνετε κρατούνται σε απόλυτη εχεμύθεια και δεν διατίθενται σε τρίτους.
Στην ιστοσελίδα μας παρέχουμε ειδική φόρμα παραγγελίας φαρμάκων. Τα στοιχεία που εισάγετε στην φόρμα χρησιμοποιούνται για την αποστολή των παραγγελιών σας και των μηνυμάτων επιβεβαίωσης παραγγελίας.
Επίσης, τα στοιχεία αυτά χρησιμοποιούνται για να έρθουμε σε επαφή με πελάτη, αν χρειαστεί. Δεν χρησιμοποιούνται ποτέ για spam ή διαφημιστικά μηνύματα.

Ασφάλεια

Το προσωπικό μας δεν έχει πρόσβαση στα στοιχεία της πιστωτικής κάρτας του πελάτη. Οι υπάλληλοι υποστήριξης πελατών μπορούν να δουν μόνο τα τέσσερα τελευταία ψηφία της πιστωτικής κάρτας στη βάση δεδομένων.
Ολα τα στοιχεία της σελίδας πληρωμής μεταφέρονται κατ'ευθείαν στο ασφαλές server του συστήματος εκτέλεσης συναλλαγών.
Η ασφάλεια πληρωμών εξασφαλίζεται με την κωδικοποίηση προσωπικών στοιχείων κατά τη μεταφορά αυτών από τον πελάτη προς τράπεζα. Χρησιμοποιούμε το πρωτόκολλο 128 bit Secure Sockets Layer (SSL) για κωδικοποίηση των στοιχείων που πληκτρολογείτε.

Πρέπει να έχω συνταγή γιατρού για να παραγγείλω ένα φάρμακο?

Κάποια φάρμακα του καταλόγου μας απαιτούν μια έγκυρη ιατρική συνταγή. Γι'αυτό μπορεί να σας ζητηθεί από το τμημα υποστήριξης πελατών να προσκομίσετε τη συνταγή ιατρού για το φάρμακο που πρόκειται να παραγγείλετε από μας. Σε αυτή την περίπτωση, παρακαλούμε να αποστείλετε τη συνταγή μέσω fax: +44-20-35190209 ή email: contact@west-sup.com, για να ολοκληρωθεί επιτυχώς η παραγγελία σας.

Τι τρόποι πληρωμής υπάρχουν?

Μπορείτε να εξοφλήσετε την παραγγελία σας με μια από τις ακόλουθες μεθόδους:

 • Πιστωτική κάρτα Visa, Mastercard, American Express
 • Τραπεζικό έμβασμα
 • Money Gram
 • Western Union

Υπάρχει η εγγύηση επιστροφής χρημάτων?

Φυσικά υπάρχει. Σας προσφέρουμε την εγγύηση επιστροφής χρημάτων σε περίπτωση που δεν μείνετε ευχαριστημένοι με τα προϊόντα μας. Πατήστε εδώ για να ενημερωθείτε για την πολιτική επιστροφών.

Ποια η διαφορά μεταξύ των κανονικών χαπιών και των χαπιών με συντομογραφίες "SR, ER, XR, XL, TR, CR"?

Τα χάπια Sustained-release (SR), extended-release (ER, XR, or XL), time-release or timed-release, controlled-release (CR), or continuous-release (CR or Contin) είναι δισκία ή κάψουλες με ειδική φόρμουλα για να λιώνουν αργά και να απελευθερώνουν το φάρμακο σταδιακά. Τα πλεονεκτήματα των sustained-release δισκίων ή καψουλων είναι ότι μπορούν να λαμβάνονται με λιγότερη συχνότητα σε σχέση με την κανονική έκδοση του ίδιου φαρμάκου και επίσης διασφαλίζουν πιο σταθερά επίπεδα του φαρμάκου στο αίμα. Τα sustained-release δισκία έχουν ειδική φόρμουλα όπου το ενεργό συστατικό είναι ενσωματωμένο στο πλέγμα του αδιάλυτου υλικού έτσι ώστε το φάρμακο που λιώνει να περνάει μέσα από τις οπές του πλέγματος. Σε ορισμένες SR φόρμουλες το πλέγμα φουσκώνει και γίνεται σαν ζελέ, έτσι ώστε το φάρμακο πρέπει πρώτα να λιώσει μέσα στο πλέγμα και ύστερα να φύγει από την εξωτερική επιφάνεια.